Dehidrirana koža in suha koža — tako podobni, a hkrati tako različni!

Dehidrirana koža in suha koža — tako podobni, a hkrati tako različni!

Kaj je pravilo št. 1 za učinkovito nego kože? Nikoli ne podcenjujte moči vlaženja. Morda je slišati preveč klišejsko, vendar je nujen pogoj za zdravo, lepo kožo. Človeška koža vsebuje približno 64% vode, torej ni čudno, da dehidracija preprečuje, da bi uživali v sijoči in prožni koži mladostnega videza. Kako učinkovito preprečiti dehidracijo?

Dehidrirana koža in suha koža — tako podobni, a hkrati tako različni!

Je vaša koža pusta, luskasta? Zateza in srbi? Dehidrirana koža se počuti kot suha koža, vendar dehidrirana koža ni tip kože, zato dehidrirane kože ne smemo zamenjati s suho kožo. Vsakdo lahko trpi zaradi dehidracije, tudi ljudje z mastno kožo. Suhi koži primanjkujejo maščobe, dehidrirani koži pa primanjkuje vlage, zato nega z izdelki, ki vsebujejo maščobe ni prava pot. Za rehidracijo dehidrirane kože, so potrebni negovalni izdelki, ki ne vsebujejo olja. Novi MÁDARA SOS Hydra Intense Rose Jelly
je organsko certificiran gel, ki uravnovesi, pomiri in navlaži dehidrirano, kožo v stresu in problematično kožo.

Povezava med dehidracijo in prezgodnjim staranjem

Dehidrirana koža je manj čvrsta in nagnjena k prezgodnjemu pojavu globljih gubic in gub. Če obnovimo optimalne nivoje vlage v koži, so gube vidno zmanjšane in staranje kože upočasnjeno.

Kako nevtralizirati glavne krivce za dehidracijo kože?

Dehidrirano kožo ima lahko prav vsakdo. Stres, slabe prehranjevalne navade, premajhen vnos vode, onesnaženo okolje, izpostavljanje soncu, hladno vreme in staranje so glavni krivci za dehidracijo kože. To lahko preprečite tako, da pijete več vode, jeste čim več sadja in zelenjave, uporabljate kreme za zaščito pred sončnimi žarki in za nego kože uporabljate ustrezno kozmetiko. Če imate dehidrirano ali suho kožo, le-ta potrebuje izdelke, ki povečajo nivo vlage v koži in hkrati preprečujejo izgubo transepidermalne vlage. V vašo negovalno rutino dodajte vlažilne izdelke, ki globinsko vlažijo kot na primer SOS Hydra Repair Intensive Serum, ki vlago zaklene v kožo in je poln antioksidantov, ali nagrajeno kremo SOS Hydra Recharge Cream.

Kakšna je povezava med dehidracijo in neuravnovešenostjo mikrobioma kože?

Mikrobiom kože je veliko več kot le modna beseda. Neuravnovešenost mikrobioma je povezana z več razlogi. Poleg tega, da povzroča dehidracijo kože, lahko vodi do draženja kože, aken in celo do ekcema ali alergij. 
Prav zato je tako pomembno nežno čiščenje kože. Vedno uporabljajte izdelke, ki ne poškodujejo zaščitnega plašča kože. Tako se boste preprečili, da bi koža proizvajala presežni sebum in, da bi se mašile pore, ker to pogosto vodi k nastanku mozoljev. Probiotiki kot je »Lactobacillus lysate«, ki ga najdete v  SOS Hydra Intense Rose Jelly, imajo moč, da uravnovesijo mikrobiom kože in okrepijo njen zaščitni plašč. Koža postane močnejša in bolje opremljena za spopad z dnevnimi izzivi.

Morda bi vas zanimalo

Woman in dress with flowers

Prijavite se na naše e-novice

in nikoli ne zamudite ugodnih ponudb

PRIJAVITE SE NA E-NOVICE IN PRIDOBITE 20 % POPUST

Z našimi e-novicami boste vedno med prvimi seznanjeni z našimi akcijami, popusti, novostmi in trendi v kozmetiki. Ob prvi prijavi vam podarjamo 20 % popust.

ŽELIŠ POPUST?

Ob prvi prijavi vam podarjamo 20 % popust.