Dvojno čiščenje: zakaj je ključnega pomena za vsako rutino nege kože

Dvojno čiščenje: zakaj je ključnega pomena za vsako rutino nege kože

Dvojno čiščenje je skrivnost gurujev za nego kože, domačih ljubiteljev zdravja in dermatologov. Tukaj je vse, kar morate vedeti.


Kaj je dvojno čiščenje?

Dodajanje še enega elementa v rutino nege kože se morda zdi pretirano. Vendar je vloga dvojnega čiščenja izredno pomembna za tiste, ki želijo izboljšati videz in zdravje svoje kože.

Dvojno čiščenje je tako preprosto, kot se sliši. Na najosnovnejši ravni gre preprosto za dvakratno umivanje obraza. Da pa bi povečali učinke te metode nege kože, rutina dvojnega čiščenja vključuje več kot le dvakratno uporabo penečega čistilca.

Mnogi menijo, da dvojno čiščenje pomaga preprečiti nastanek ogrcev in izbruhov zaradi večplastnega pristopa. Drugi se za dvojno čiščenje odločijo, ker je zaradi nekaterih dejavnikov življenjskega sloga, kot sta delo na prostem ali aktiven hobi, njihova koža preveč izpostavljena elementom, znoju in zamašenim poram.


Metoda dvojnega čiščenja

Pri dvojnem čiščenju obraz najprej očistite s čistilnim sredstvom na oljni osnovi ali micelarno vodo. S tem se odstranijo ličila, umazanija in umazanija iz globokih por kože. Nato se zagovorniki dvojnega čiščenja umijejo z nežnim, penečim čistilnim sredstvom, da odstranijo zdaj sproščene usedline.

Čistilno sredstvo na oljni osnovi je nujno, saj molekule olja v čistilnem sredstvu privlačijo molekule olja na obrazu, ki so posledica znoja, zaščitnega faktorja SPF ali ličil. Olja v porah se vežejo na olje za čiščenje in se premaknejo na površino kože, tako da jih vodno čistilo v drugem koraku lažje spere.


Katerim tipom kože dvojno čiščenje najbolj koristi?

Presenečeni boste, a dvojno čiščenje najbolj koristi mastni koži. Tisti z zelo mastno kožo se lahko ustrašijo ideje, da bi na že tako sijočem obrazu uporabili čistilno olje, saj se bojijo dodatnega sijaja ali prevelikih izbruhov. Vendar smo že vsi slišali, da se olje in voda ne mešata - enako velja za olje in vodo na obrazu. Če se le splaknete z gelom ali peno za umivanje obraza na vodni osnovi, ne morete temeljito odstraniti sebuma, olja in ostankov iz neštetih kožnih por in gub.

Vsakodnevno dvojno čiščenje koristi vsem tipom kože, vendar je pomembno, da izberete izdelek glede na svoj tip kože. 


Najboljši izdelki [ comfort zone ] za dvojno čiščenje

Z zavestno znanostjo o koži so Comfort Zone formulatorji ustvarili izdelke, ki delujejo v skladu z naravnim stanjem vaše kože. Vse Comfort Zone formule za čiščenje so bogate z naravnimi sestavinami, ki pomagajo vzpostaviti ravnovesje vaše kože, da se lahko bolje zaščiti in pozdravi pred izbruhi, draženjem in staranjem.

KORAK 1 - Balzam za čiščenje Sacred Nature

Normalna do suha koža

Organski balzam za čiščenje Sacred Nature Cleansing Balm brez dišav je nežno dvojno čistilo in odstranjevalec ličil za obraz in oči, namenjen koži vseh starosti. Preobrazbena formula iz balzama v mleko je obogatena z organskim oljem buriti, ki vlaži in ščiti kožno pregrado, medtem ko jo čisti.

Ta balzam za obraz na oljni osnovi, ki je idealen kot prvi korak pri metodi dvojnega čiščenja, je dober za vas in planet. Balzam za čiščenje Sacred Nature s 100-odstotno certificiranimi organskimi sestavinami na naraven način zdravi vašo kožo ter spodbuja videz mladosti in lepote.

KORAK 1 - Remedy Cream to Oil - nežen čistilni losjon

Občutljiva koža

Nežen čistilni losjon Remedy Cream to Oil s preobrazbo teksture iz kreme v olje ob uporabi ponuja tistim z občutljivo kožo čudovito rešitev za njihove težave pri negi kože. Olje marula v tem čistilnem oljnem sredstvu za umivanje obraza zasije z izdatnim odmerkom antioksidantov in esencialnih maščobnih kislin, ki kožo zdravijo od znotraj navzven, hkrati pa jo nežno očistijo.

Idealno kot prvi korak pri dvojnem čiščenju, še posebej pri občutljivi, preobčutljivi koži, nagnjeni k rdečici, saj formula ne vsebuje dišav.

KORAK 1 – Čistilni Gel Active Pureness

Mastna koža

To močno, a nežno sredstvo za umivanje obraza lahko deluje kot prvi korak v rutini učinkovitega čiščenja. S 3-odstotnim glukonolaktonom, ki ga vsebuje formula, Active Pureness Gel odstranjuje odvečni sebum in olja s pilingom, ne da bi pri tem dražil kožo.

To čistilno sredstvo je še posebej koristno za ljudi v vročem in vlažnem podnebju ali za tiste z mastno kožo, saj z učinkovitim odstranjevanjem nečistoč iz por pripravi kožo na drugi korak dvojne rutine čiščenja.

KORAK 2 - Essential Face Wash - Nežni peneči čistilec

Za vse vrste kože

Dermatološko testirano čistilno sredstvo Essential Face Wash je peneče čistilno sredstvo, idealno za mlade, ki želijo vzpostaviti rutinsko nego kože. To dobro uravnoteženo čistilno sredstvo je namenjeno različnim tipom kože in s pomočjo betaina odstranjuje nečistoče ter koži povrne naravno ravnovesje.

Vključite to kremno sredstvo za umivanje obraza kot drugi korak v rutino dvojnega čiščenja in ob vsakem čiščenju se boste počutili sveže in sijoče.

2. KORAK - /skin regimen/ Čistilna krema

Vse vrste kože

Vaš univerzalni izdelek za čiščenje ličil, umazanije, prahu in nečistoč, s katerim boste s kože izbrisali dan. Nežna, neizsušujoča peneča se krema za čiščenje, obogatena s kompleksom Longevity Complex™ in 100-odstotno naravno mešanico eteričnih olj za ponovno vzpostavitev ravnovesja in poživitev duha in telesa.

Čistilna krema proti onesnaženju je idealna kot drugi korak v rutini dvojnega čiščenja.

KORAK 2 - Essential Micelarna Vodica

Za vse tipe kože

Če ste ljubitelj micelarnih vod, je Essential Micellar Water vaša obvezna izbira. To sveže in lahkotno čistilo, oblikovano z betainom, bo očistilo pore in očistilo kožo, ne da bi jo bilo treba izpirati. Vključite to osvežujočo formulo kot drugi korak v rutino dvojnega čiščenja za čisto in sijočo polt.


Če povzamemo:

Strokovnjaki za nego kože in dermatologi se strinjajo, da je dvojno čiščenje nujen korak pri krepitvi zdrave in sijoče kože. Kombiniranje čistil na oljni in vodni osnovi učinkovito odstrani vso umazanijo in ličila z vašega obraza ob koncu vsakega dne, tako da je vaša koža pripravljena in dovzetna za preostale postopke nege.

[ comfort zone ] ponuja široko paleto izdelkov za nego kože po čiščenju, ki polepšajo kožo ter zmanjšujejo videz drobnih linij in gub.

Pred izvajanjem lastne rutine dvojnega čiščenja ugotovite, kakšen tip kože imate. Poznavanje naravnega stanja vaše kože vam lahko pomaga pri izbiri najprimernejših izdelkov za čiščenje obraza.

Čeprav je pomembno, da svoje telo in um negujemo z zdravimi, naravnimi izdelki, je enako pomembno, da ne pozabimo na ponudnika teh sestavin. [ comfort zone ] oblikuje svoje izdelke z mislijo na naš planet.  Kot certificirana družba B Korporacije gradi svoje poslovanje trajnostno na različne načine: daje prednost biotski raznovrstnosti in se izogiba živalskim derivatom, silikonom in umetnim barvilom, uporablja reciklirano embalažo ter vsem izdelkom in formulam nadomesti emisije CO2 od vira do vas.  


 

Morda bi vas zanimalo

Woman in dress with flowers

Prijavite se na naše e-novice

in nikoli ne zamudite ugodnih ponudb

PRIJAVITE SE NA E-NOVICE IN PRIDOBITE 20 % POPUST

Z našimi e-novicami boste vedno med prvimi seznanjeni z našimi akcijami, popusti, novostmi in trendi v kozmetiki. Ob prvi prijavi vam podarjamo 20 % popust.

ŽELIŠ POPUST?

Ob prvi prijavi vam podarjamo 20 % popust.