Drage stranke, obveščamo vas, da bomo do nedelje, 5. maja 2024, odsotni zaradi prazničnih dni. Vsa vaša naročila, oddana do torka, 30. aprila 2024 do 13:00 ure, bomo predali pošti še isti dan. Naročila, ki bodo oddana kasneje, bomo predali pošti v ponedeljek, 6. maja 2024. Vabimo vas, da ne zamudite priložnosti in pravočasno oddate vaše naročilo. Hvala za razumevanje. :) vaš Bomerx 

Enostavna anti-age nega

Enostavna anti-age nega

V vsej tej poplavi kozmetičnih izdelkov si zagotovo že naletela na izraz anti-age. Beseda se sliši mogoče kar malce strašljivo, predvsem za mlajše uporabnike kozmetike, ki se šele spoznavajo s svetom kozmetike. Ker že na vsakem drugem izdelku piše anti-ageing, je včasih težko ugotoviti, kaj je primerno za našo kožo, ali lahko kombiniramo take izdelke z našimi obstoječimi ter kako in kdaj jih uporabljati.

Torej, zakaj sploh anti-age izdelki? Naj ti najprej na kratko predstavim nekaj dejstev o staranju kože: :)

Staramo se odkar se rodimo, in sicer gre za genetsko pogojen proces, ki se odvija v telesu ter ga ni mogoče ustaviti.

Fotostaranje je po drugi strani proces, ki je pogojen z zunanjimi dejavniki (UV žarki, kajenje,…) in lahko pospeši proces notranjega staranja.

Po 20. letu starosti količina kolagena v koži začne upadati in vsako leto pade za 1,5 % - rezultat: gubice, izguba tonusa in čvrstosti, manj elastična koža.

Kar ti pa redko kdo pove, je to, da je boljše delati na preventivi, kot na kurativi. Obstoječe poškodbe in nastale gube je bistveno težje odpraviti, kot si misliš. Če delamo na preventivi, pa lahko preprečimo nastanek globokih gub in zmanjšamo možnost za poškodbe kože. Kronološkemu staranju seveda ne moremo ubežati, a fotostaranje je tisto, ki ga lahko preprečimo.

Zato si zapomni, največ koristi naši koži naredimo tako, da že v dvajsetih pravilno negujemo svojo kožo.

Anti-ageing je tako pomemben v preventivi kot kurativi - če se na koži že pojavijo gubice, zmanjšanja čvrstost, utrujena koža… Najboljše pa je, da anti-ageing ne pomeni, da moraš v svojo rutino nege  kože dodati 20 izdelkov. Lahko si izbereš 2-3 kvalitetne izdelke, ki bodo tvoji zavezniki v preventivni negi kože pred fotostaranjem – in to je popolnoma dovolj! :)

Če potrebuješ nasvet glede izbire izdelkov proti staranju kože pa beri dalje.

Da bo tvoja anti-age nega kože kar se da celovita, mora vsebovati vlažilne sestavine, antioksidante in UV-filtre za zaščito pred soncem.

1. Vlaženje kože

Kozmetični izdelki, ki vsebujejo vlažilne sestavine, so ključni za vse tipe kože, ne samo kot del anti-age rutine. Naša rutina nege kože mora vsebovati dobro vlažilno kremo ali serum, brez tega žal ne gre. Voda je sestavni del naše kože, različni notranji in zunanji dejavniki pa lahko povzročijo, da se ta količina zmanjša, kar se odraža v različnih kožnih težavah. Ena izmed teh so npr. tudi dehidracijske gube, ki se jih lahko zelo hitro znebimo z uporabo vlažilnih sestavin. Ko koži primanjkuje vlage, je bolj občutljiva na zunanje dejavnike in se hitreje guba.

Najboljše vlažilne sestavine so hialuronska kislina, urea, glicerol in aminokisline.

PRO-COLLAGEN MARINE MOISTURE ESSENCE, 100 ML

2. Antioksidanti

Vlažilnim sestavinam sledijo antioksidanti, ki so kot del anti-age rutine ključnega pomena. To so sestavine, ki so sposobne loviti proste radikale, ki v koži nastajajo zaradi npr. vnetij, kajenja, UV žarkov, alkohola… S tem preprečijo njihovo škodljivo delovanje, saj jih nevtralizirajo in tako posledično ne pride do razpadanja kolagena in elastina v koži, kar se čez čas opazi kot povešena koža. Poleg tega pa radikali vplivajo tudi na nastanek hiperpigmentacij, zato je nujno, da v svojo rutino nege kože dodamo antioksidante in s tem preprečimo poškodbe kože.

Med najboljše antioksidante sodijo vitamin A, vitamin C, vitamin E, vitamin B3 (niacinamid) in koencim Q10.

PRO-COLLAGEN SUPER SERUM ELIXIR, 15 ML

3. Zaščitni faktor

Se še spomniš, ko sem napisala, da je vredno začeti zgodaj v svojih dvajsetih – saj je preventiva boljša od kurative? In da UV žarki spodbujajo nastanek radikalov v koži, ki potem v dolgoročnem obdobju povzročajo povešeno koži in gubice? Tukaj pridejo na vrsto UV filtri, ki so nujen korak, če želimo, da bo naša anti-age rutina prinesla rezultate. V kolikor se lotiš anti-ge rutine, tega koraka ne preskoči, saj ni nič manj pomemben kot prva dva. SPF 30 ali 50 moraš uporabljati vsakodnevno, v jutranji rutini. Pri tem pazi, da boš nanesla zadostno količino izdelka (polovica čajne žličke). SPF zaščita bo poskrbela za zaščito kože pred škodljivimi UV žarki, saj jih UV filtri absorbirajo ali odbijejo – posledično ne pridejo do globine kože, kjer bi prišlo do tvorbe radikalov in poškodbe tkiv. Sončna krema je tako obvezen del nege kože.

PRO-COLLAGEN MARINE CREAM SPF30, 50 ML

Ni tako zakomplicirano, kajne? Anti-age nega ni noben bav bav, sestavlja jo le nekaj ključnih korakov in izdelkov, s katerimi ob pravilni kombinaciji in uporabi dosežemo hitre rezultate. Tvoja koža ti bo hvaležna, pa ni važno koliko si stara. :) 

 

Morda bi vas zanimalo

Woman in dress with flowers

Prijavite se na naše e-novice

in nikoli ne zamudite ugodnih ponudb

PRIJAVITE SE NA E-NOVICE IN PRIDOBITE 20 % POPUST

Z našimi e-novicami boste vedno med prvimi seznanjeni z našimi popusti, novostmi in trendi v kozmetiki.

 

ŽELIŠ POPUST?

Ob prvi prijavi vam podarjamo 20 % popust.