KAKŠNA JE METODA ČIŠČENJA Z OLJEM?

KAKŠNA JE METODA ČIŠČENJA Z OLJEM?

NAŠA KOŽA POTREBUJE OLJE

Pomislite na vsakodnevne naloge kože - ščiti vas pred vremenskimi vplivi, uravnava vašo notranjo temperaturo in vas opozarja na dobre in slabe občutke. Zato ni čudno, da največji telesni organ za svoje pravilno delovanje potrebuje olje. Naravno olje poskrbi za njeno hidracijo in zagotavlja zaščitno pregrado, da lahko koža bolje opravlja svoje naloge.

Da bi dosegli videz mladostne kože ter zdrav in prožen občutek, je olje nujno potrebno. Zagotavlja pregrado, zaradi katere na kožnem biomu uspevajo zdrave bakterije, hkrati pa pomaga koži pri celjenju poškodb. Številne taktike za nego kože govorijo o olju kot temeljnem vzroku za vse težave naše kože, kot so cistične akne, mozolji in komedoni. Vendar pa je običajno neuravnotežen pH tisti, ki povzroči prekomerno proizvodnjo olja, kar nato privede do številnih težav s kožo.

Namesto da bi razmišljali o odstranjevanju olja, nam čiščenje z oljem omogoča, da v mikrobiom kože ponovno vnesemo zdrava, naravna olja. Tukaj je nekaj informacij o tej vse bolj priljubljeni metodi čiščenja kože.

"Materiali, ki jih poskušamo odstraniti s kože, kot so sebum, SPF ali ličila, so pogosto lipofilni, kar pomeni, da jih privlačijo olja in se nanje vežejo. Zato so čistila na osnovi olj zelo učinkovita. So pomemben del obreda dvojnega čiščenja, ki kožo temeljito očisti, ne da bi jo preveč oropal vlage, potrebne za ohranjanje zaščitne funkcije."

- Christine Lee, certificirana kozmetičarka in glavna trainerka pri [ Comfort Zone ]

 


KAJ JE METODA ČIŠČENJA Z OLJEM?

Metoda čiščenja z oljem za umivanje umazanije in ličil uporablja naravna olja namesto penastega sredstva za čiščenje obraza na osnovi mila. Osnovna ideja je, da olje raztaplja olje, zato z zamenjavo umazanega olja, ki ostane na obrazu po dolgem delovnem dnevu, s čistim, osvežujočim oljem še vedno pridobite čisto kožo, vendar je pri tem ne izsušite.

Remedy Cream-To-Oil Cleanser. To negovalno sredstvo za umivanje obraza vam pomaga, da v svojo rutino nege kože zlahka uvedete metodo čiščenja z oljem. Svilnata krema se hitro spremeni v vlažilno in voljno olje, ki odstrani nečistoče in za seboj pusti mehko in čisto kožo. Uporabljate jo lahko samostojno ali kot del dvojne rutine čiščenja.

Essential Biphasic Makeup Remover. Uporabniki vodoodpornih ličil preizkusite to čistilo na oljni osnovi, ki lahko odstrani tudi najbolj trdovratna ličila in goste kreme za sončenje. Formula brez dišav je nežna za uporabo okoli oči in ustnic.

Sacred Nature Cleansing Balm. Ta oljni balzam z Buriti oljem, ki je hkrati odstranjevalec ličil in čistilec obraza, se zlahka nanaša in s seboj odnese mastna ličila, ki mašijo pore. Uporabite ga kot prvi korak v rutini dvojnega čiščenja ali samostojno.


ZA KOGA JE PRIMERNA METODA ČIŠČENJA Z OLJEM?

Metoda je primerna za vse tipe kože, od suhe do mastne in vse vmes. Pomembno je opozoriti, da imajo različne vrste kože različne zahteve in vidike.

Uporabljate zaščito pred soncem

Tisti z mastno kožo morajo razmisliti o uporabi nekaterih osnovnih olj, ki vsebujejo adstringentne sestavine, kot so olje čajevca, šipka ali poprove mete. Za ta tip kože je odlično tudi razredčeno ricinusovo olje.

Kombinirana koža

Preden se lotite čiščenja z oljem, se posvetujte z dermatologom ali kozmetičarko. Ker je lahko kombinirana koža hkrati mastna in suha ali v različnih obdobjih, je pri negi potrebna dodatna previdnost. Sončnično olje je lahko čudovito sredstvo v vašem kompletu za nego kože.

Normalna koža

Če ste eden izmed redkih srečnežev z normalno kožo, se lahko odločite za katerokoli olje, ki se odlično obnese na vaši koži. Razmislite o stanjih, ki se občasno pojavljajo, in po tem izberite osnovno olje.

Suha koža

Izdelki za čiščenje z olji se dobro obnesejo pri tem tipu kože, zlasti za tiste v hladnem in suhem podnebju. Koža običajno nujno potrebuje dodatno vlaženje, zato uporabite izjemno vlažilno olje, kot je sezamovo olje ali olje črnega ribeza.

Občutljiva koža

Olivno olje se lahko zelo dobro obnese pri občutljivi koži, saj je gosto, vlažilno in lahko dostopno.

Naša koža pogosto ne spada le v eno kategorijo. Spreminja se skupaj z letnimi časi, kar pomeni, da lahko zamenjate tudi čistilno olje. V poletnih mesecih boste morda želeli izbrati lažje olje, medtem ko zimsko vreme zahteva gostejše in bolj hranljivo olje.


PREDNOSTI OLJNEGA ČIŠČENJA

Prednosti čiščenja z oljem so številne, zato se številni lepotni strokovnjaki odločajo, da bodo tradicionalne metode čiščenja zamenjali za oljno metodo. Najpomembneje je, da izberete tisto, kar vam najbolj ustreza. Oljno čiščenje lahko izvajate vsak dan ali kadar se vaša koža počuti izjemno suho. Nekatere ključne prednosti oljnega čiščenja so:

Naravno vlaženje

Čeprav lahko po tem še vedno uporabite vlažilno kremo, vaša koža ne bo suha, napeta ali razdražena, kot se to pogosto zgodi po uporabi čistilnih sredstev, izdelanih iz agresivnih sestavin najnižjega cenovnega razreda.

Je odličen pripomoček za vsakodnevno odstranjevanje ličil

Nekateri odstranjevalci ličil so komedogeni, kar pomeni, da z uporabo poceni olj, kot je mineralno olje, zamašijo pore.

Ne uporablja agresivnih kemikalij

Tisti, ki se spopadajo z aknami, se morda zgražajo nad idejo, da bi v že tako mastno kožo vnesli še več olja, vendar je uravnoteženje pH kože lahko najboljši korak v boju proti trdovratnim aknam.

Ne odvzema koži njenih naravno prisotnih olj

Slabo sestavljena peneča se sredstva za umivanje obraza, ki uporabljajo alkohol, sintetične dišave in natrijev lavrilsulfat (SLS), uničujejo naravno oljno pregrado kože in oslabijo delovanje zaščitnega plašča kože.

Za občutljive tipe kože je neagresiven

Številna čistila, ki so danes na trgu, lahko poslabšajo težave občutljive kože, kot so rozacea, ekcem ali celo hormonski izbruhi. Njihovo poslanstvo je odstraniti maščobo. Metoda uporabe olj med čiščenjem spodbuja hranjenje in vlaženje, zato občutljive kože vsako jutro in večer ne bombardirajo močni dražljaji.


OSNOVE NEGE KOŽE SO PRAV TAKO POMEMBNE KOT METODA ČIŠČENJA Z OLJEM

Izbira visokokakovostnih izdelkov je bistvenega pomena za zdravo in sijočo polt, ne glede na režim čiščenja, ki ga nameravate izvajati.

Izdelki [ comfort zone ] izbirajo visokokakovostne sestavine, saj sta na prvem mestu splošno zdravje in dobro počutje vaše kože. Nismo tu samo zato, da bi vam prodali izdelek, temveč vam nudimo vpogled, ki ga potrebujete za sprejemanje najboljših možnih odločitev za nego kože vašega telesa.


 

Morda bi vas zanimalo

Woman in dress with flowers

Prijavite se na naše e-novice

in nikoli ne zamudite ugodnih ponudb

PRIJAVITE SE NA E-NOVICE IN PRIDOBITE 20 % POPUST

Z našimi e-novicami boste vedno med prvimi seznanjeni z našimi akcijami, popusti, novostmi in trendi v kozmetiki. Ob prvi prijavi vam podarjamo 20 % popust.

ŽELIŠ POPUST?

Ob prvi prijavi vam podarjamo 20 % popust.