Kateri piling je pravi zate?

Kateri piling je pravi zate?

Piling je eden ključnih korakov, ki jih moraš vključiti v svojo rutino nege kože, če želiš doseči sijočo in čisto polt. Piling prinaša številne koristi, med drugim povečuje sijaj, odmaši pore, gladi teksturo in zmanjšuje obarvanost ter hiperpigmentacije. Vendar pa vsi izdelki niso razviti enako in vrsta pilinga, ki ga moraš uporabljati, je odvisna od tvojega tipa kože in od tega, kaj konkretno želiš izboljšati. Nadaljuj z branjem za naša priporočila za izdelke in piling nasvete.


Če imaš občutljivo kožo... Gentle Rose Exfoliator

Ta nežna formula vsebuje popolnoma sferične kroglice jojobe, ki ne praskajo in ne povzročajo draženja kože, ter pomirjujoče izvlečke vrtnice in kumare, kar je popolna izbira za občutljivo kožo.


Če imaš kožo, nagnjeno k aknam... Papaya Enyzme Peel 

Ta kremni kemični piling razgradi beljakovine, ki vežejo odmrle kožne celice, v katerih se lahko zadržujejo bakterije, ki povzročajo mozolje in posledično madeže (hiperpigmentacije), in tako pomaga ohranjati kožo svežo in čisto. Poleg tega lahko na predelih, ki niso vneti, vendar so pore nečiste in zamašene, dodaš mehanski piling, kot je Superfood Blackcurrant Jelly Exfoliator, in se tako globlje posvetiš tem posebnim predelom.


Če imaš suho kožo... Pro-Collagen Tri-Acid Peel

Pro-Collagen Tri-Acid Peel je koži prijazen, a zelo učinkovit piling, ki ga dobro prenaša večina kož in je še posebej primeren za suho kožo, kjer je zelo pomembno ohranjati vlažnost. To zagotavljajo, poleg treh kislin (laktobionske, azelaične in mandelične), morske alge, kot sta Padina Pavonic in Chlorella.


Če imaš zrelo kožo... Dynamic Resurfacing Facial Pads

Dynamic Resurfacing Facial Pads so nežne, a učinkovite teksturirane blazinice, ki nudijo blago eksfoliacijo kože, poenotijo ten polti, zožajo pore in posvetlijo hiperpigmentacije, zmanjšajo videz drobnih linij in gub ter izboljšajo teksturo kože. S staranjem se obnavljanje kože močno upočasni, kar povzroča kožo brez sijaja, drobne linije in pust videz. Na starajoči se koži se lahko pojavijo tudi razbarvanja, kot so starostne pege, ki jih lahko izboljšamo z uporabo pilinga. Piling blazinice delujejo tudi globinsko vlažilno, kar je idealno za zrelo kožo, ki je pogosto suha.


Najbolj pogosta vprašanja glede uporabe pilingov:

- Kakšen je pomen pilinga?

Ključna funkcija je pomagati pri naravnem procesu luščenja kože (imenovanem keratinizacija – poroženevanje kože), ki se s starostjo in dejavniki življenjskega sloga upočasni. Prednosti so: pospešitev obnavljanja kože, izboljšanje teksture kože, občutek gladkosti in mehkobe, polepšanje kože za zdrav sijaj, izboljšanje videza por ter preprečevanje madežev in mozoljev.

- Kako pogosto moram izvajati piling?

Odvisno - preveri navodila na določenem izdelku. Ne prekorači jih, saj lahko pretirana uporaba pilinga poškoduje kožno pregrado.

- Kaj je mehanski piling?

Pri mehanskem pilingu se odmrle kožne celice odstranijo s površine kože s fizičnim delovanjem; pri tem se običajno uporabljajo drobna zrnca ali profesionalni tretma, kot je ultrazvočni piling, ki ga lahko opraviš v kozmetičnih salonih.

- Kaj je kemični piling?

Kemični piling je postopek kemičnega razgrajanja beljakovin, ki vežejo odmrle kožne celice na površino kože. Encimi in kisline so kemični pilingi.


Uporabi koristne napotke in izberi zase primeren piling, da bo lahko tvoja koža še lepša in bolj sijoča. :) 

Morda bi vas zanimalo

Woman in dress with flowers

Prijavite se na naše e-novice

in nikoli ne zamudite ugodnih ponudb