Spomladanski nasveti za nego kože

Spomladanski nasveti za nego kože

Spomladi je potrebno prilagoditi našo rutino nege kože, saj lahko vremenske razmere in okoljski dejavniki v toplejših letnih časih vplivajo na našo kožo drugače kot pozimi.

Spomladi se vlažnost zraka poviša, kar lahko povzroči, da naša koža postane bolj mastna in nagnjena k nastanku mozoljev. Povečana vlažnost zraka pomeni tudi, da naša koža morda ne potrebuje tako močne vlažilne kreme kot med suhimi zimskimi meseci. Poleg tega se moramo, ko postane spomladi sonce močnejše, zaščititi pred škodljivimi UV-žarki, ki lahko povzročijo sončne opekline, prezgodnje staranje kože in kožnega raka.


S prilagajanjem naše nege kože spomladi in poleti glede na te dejavnike lahko pomagamo zaščititi kožo in jo ohraniti zdravo in sijočo skozi celotno sezono. To lahko vključuje uporabo lažjega vlažilca, redno nanašanje sončne kreme, uživanje dovolj vode in temeljito čiščenje kože, da odstranimo nabiranje znoja in odvečnega sebuma. Še več spomladanskih nasvetov za nego kože si lahko prebereš v nadaljevanju.

1. Zaščiti kožo pred soncem:

S preživljanjem več časa na prostem je pomembno, da zaščitiš svojo kožo pred škodljivimi UV žarki. Uporabi zaščitno kremo z vsaj SPF 30 in jo po potrebi ponovno nanesi vsaki dve uri.

2. Bodi pozorna na izdelke, ki lahko povečajo občutljivost kože na sonce:

Z nekaterimi aktivnimi sestavinami, kot so retinol, kisline, encimi, lahko narediš svoji koži več škode kot koristi, zato bodi previdna in zmanjšaj njihovo uporabo ter zjutraj vedno nanesi zaščitno kremo z SPF!

3. Antioksidativni serum:

Dodaj v svojo rutino antioksidatvini serum (npr. z vitaminom C), ki bo zaščitil tvojo kožo pred prostimi radikali, ki so posledica škodljivih UV žarkov, poleg tega pa bo spodbudil tvorbo kolagena v koži.

4. Preklopi na lažje izdelke:

Spomladi preklopi na lažje izdelke za nego kože, ki ne bodo zamašili por ali obremenili tvoje kože. Poišči lahke vlažilne kreme, serume in tonike.

5. Osredotoči se na nego kože okoli oči:

Spomladanske alergije lahko povzročijo zabuhle oči, zato uporabi hladilni gel ali kremo za oči, s katero lahko zmanjšaš zabuhlost in temne kolobarje.

6. Temeljito očisti svojo kožo:

S povečano proizvodnjo znoja in olja spomladi je pomembno, da svojo kožo temeljito očistiš, da odstraniš vse nečistoče, ki lahko privedejo do izbruhov aken. Priporočamo dvojno čiščenje.


Skupaj ti lahko zgornji nasveti pomagajo pri prehodu iz zimske rutine nege kože v spomladansko.

Kako pa ti ohranjaš kožo zdravo, hidrirano in zaščiteno skozi celotno sezono? :)

 

 

Morda bi vas zanimalo

Woman in dress with flowers

Prijavite se na naše e-novice

in nikoli ne zamudite ugodnih ponudb

PRIJAVITE SE NA E-NOVICE IN PRIDOBITE 20 % POPUST

Z našimi e-novicami boste vedno med prvimi seznanjeni z našimi popusti, novostmi in trendi v kozmetiki.

 

ŽELIŠ POPUST?

Ob prvi prijavi vam podarjamo 20 % popust.