Zakaj je pomembno uporabljati vlažilno kremo?

Zakaj je pomembno uporabljati vlažilno kremo?

5 razlogov, zakaj moraš nujno poskrbeti za vlaženje kože na obrazu!

Vsi vemo, da moramo koži nuditi primerno vlago, če želimo imeti zdravo in sijočo polt. Toda ali veste, kaj vlažilna krema dejansko naredi? In ali jo uporabljate na pravilen način? Če ste odgovorili z "ne", vam z veseljem pomagamo.

Kakšna je vloga vlažilne kreme?

Osnovna naloga vlažilne kreme za obraz je, da koži doda vlago in pomaga preprečiti, da bi se ponovno izsušila. Poleg tega pa lahko vsi primerno izbrani vlažilni izdelki opravijo še veliko drugih nalog.

Kljub temu, če sem vam morda zdi uporaba vlažilne kreme dolgočasen korak v lepotni rutini, nam verjemite, da je zelo pomemben. Zato niti ne razmišljajte o tem, da bi ga preskočili!


Zakaj je pomembno uporabljati vlažilno kremo?

1. Preprečevanje izsušitve

Hladno ali vroče podnebje, klimatska naprava ali vročina v prostorih; ali ste vedeli, da lahko vsi ti nepredvidljivi zunanji dejavniki vaši koži odvzamejo njeno vlago? Tu pride prav dobra vlažilna krema. Ne le, da nadomesti že izgubljeno vlago, ampak pomaga preprečiti izgubo vlage v prihodnosti. Odlična izbira je THALGO SOURCE MARINE HYDRATING MELTING CREAM, bogata krema z morskimi minerali in elementi v sledeh, ki nudi 24 urno vlaženje. Kožo zaščiti in ji povrne sijaj. Za še boljši vlažilni učinek nanesite Intense Moisture - Quenching Serum pred kremo.


2. Upočasni znake staranja

Dejstvo: navlažena koža je mlajša koža. Nikoli ni prezgodaj, da začnete skrbeti za anti-age nego in preprečevati nastanek drobnih linij in gub v prihodnosti. In ohhh, ta občutek polnosti in čvrstosti, ki ga dobite, ko svojemu obrazu privoščite odmerek hidratacije, ta dejansko pomaga upočasniti proces. Izberete lahko DECLEOR WHITE MAGNOLIA ANTI-AGEING NIGHT BALM, nočni balzam 100% naravnega izvora, ki učvrsti in napne kožo ter pomaga brisati gube. Kožo takoj navlaži in obnovi, zato ima svež sijaj. Vlaženje in napredna anti-age nega? JA, PROSIM!


3. Pomoč v boju proti aknam

Morda se zdi nenavadno, da že tako ali tako mastni koži dodajamo več vlage, vendar je to dejansko smiselno. Razmislite o tem takole: Ko koža postane suha, pošlje sporočilo žlezam, naj nujno proizvajajo več sebuma, ta pa lahko posledično zamaši pore in povzroči nove izbruhe aken. Če je torej koža ustrezno navlažena, ji lahko pomagamo preprečiti, da bi proizvajala več sebuma, kot ga potrebuje. Priporočamo uporabo ACTIVE PURENESS FLUID, ki je izredno lahek vlažilni fluid z vitaminom C, idealen za uporabo pri prekomernem izločanju sebuma in razširjenih porah. Koža bo po uporabi navlažena in matirana dolgo časa. Priporočamo ga posebej za mastno in nečisto kožo.


4. Zaščita pred soncem

Ne moremo dovolj poudariti, kako pomembno je, da skozi obdobje celega leta uporabljate izdelke s faktorjem SPF. Ker dermatologi priporočajo vsakodnevno uporabo SPF, zakaj ne bi izbrali vlažilne, ki že vsebuje zaščito pred soncem? ELEMIS PRO-COLLAGEN MARINE CREAM SPF30 je lahka dnevna krema z SPF 30 proti gubam z aktivnimi morskimi izvlečki. Je lahkotna 3 v 1 vlažilna gel-krema, ki izboljša vlažnost in čvrstost, hkrati pa kožo ščiti pred soncem.


5. Pomirite občutljivo kožo

Občutljiva koža potrebuje posebno nego. Poiščite vlažilno kremo s pomirjujočimi sestavinami, ki bo ponovno vzpostavila ravnovesje na koži. REMEDY linija kozmetične znamke Comfort Zone je  namenjena negi občutljive in razdražene kože. REMEDY CREAM je lahka in nemastna krema ter je idealna za nego občutljive in razdražene kože ter kože nagnjene k rdečici. Sestava vsebuje naravne prebiotike, marula olje in rastlinske izvlečke, ki okrepijo kožno bariero. Koža bo po uporabi navlažena, gladka in mehka.


Kdaj morate uporabiti vlažilno kremo?

Ker si obraz umivate zjutraj in zvečer, je dobro, da ga navlažite takoj po umivanju. Zjutraj se odločite za lahkotnejšo vlažilno nego s faktorjem SPF, zvečer pa ne pozabite na primerno čiščenje, bolj bogato kremo ter dodajanje aktivnih sestavin in kislin. P.s.: zjutraj po nanosu kreme malce počakajte, da jo koža dobro vpije, ter šele nato pričnite z ličenjem.

 

 

 

Morda bi vas zanimalo

Woman in dress with flowers

Prijavite se na naše e-novice

in nikoli ne zamudite ugodnih ponudb

PRIJAVITE SE NA E-NOVICE IN PRIDOBITE 20 % POPUST

Z našimi e-novicami boste vedno med prvimi seznanjeni z našimi akcijami, popusti, novostmi in trendi v kozmetiki. Ob prvi prijavi vam podarjamo 20 % popust.

ŽELIŠ POPUST?

Ob prvi prijavi vam podarjamo 20 % popust.