Drage stranke, obveščamo vas, da bomo do nedelje, 5. maja 2024, odsotni zaradi prazničnih dni. Vsa vaša naročila, oddana do torka, 30. aprila 2024 do 13:00 ure, bomo predali pošti še isti dan. Naročila, ki bodo oddana kasneje, bomo predali pošti v ponedeljek, 6. maja 2024. Vabimo vas, da ne zamudite priložnosti in pravočasno oddate vaše naročilo. Hvala za razumevanje. :) vaš Bomerx 

5 NASVETOV PROTI VRANJIM TAČKAM

5 NASVETOV PROTI VRANJIM TAČKAM

To je najboljši način za preprečevanje gub okoli oči!

Vranje tačke - smešna beseda! Že veš, o katerih gubicah na obrazu govorimo? V nadaljevanju bloga ti pojasnimo, kaj pomeni ta izraz za gube okoli očesnega predela, kako se razvijejo in kaj lahko storiš v zvezi z njimi. :)

Kaj so vranje tačke?

Vranje tačke so majhne gubice na zunanjem delu oči. Ime "vranje tačke" izhaja iz oblike očesnih gub, ki spominja na ptičje stopalo. Predhodna faza vranjih tačk so manjše smejalne gubice, ki se pojavijo ob smehu, vendar ob sproščenem izrazu obraza spet izginejo. Če te gube ostanejo vidne, jih imenujemo "vranje tačke".

Kako nastanejo vranje tačke?

Zakaj majhne gubice okoli oči, ki so nekoč same od sebe izginile, nenadoma ostanejo vidne? S staranjem naša koža izgublja vlago in elastičnost. Ker je koža okoli oči veliko tanjša kot na drugih delih obraza, se gube najprej pojavijo prav tu. Poleg tega je zaradi naše obrazne mimike področje oči in ust na obrazu še posebej obremenjeno - to vključuje smeh in mežikanje. Poleg naravnih dejavnikov je občutljivo področje oči obremenjeno tudi zaradi škodljivih vplivov okolja. Na pojav očesnih gub lahko vpliva tudi nezdrav življenjski slog.


Gube okoli oči pri 20. letih

Naša koža se začne starati po 20. letu starosti. Vendar pri tej starosti gube okoli oči po smehu popolnoma izginejo. Po dolgi noči zabave je naš predel okoli oči še vedno poln in osvežen!

Gube okoli oči pri 30. letih

Pri 30. letih postanejo vidne prve gube in/ali drobne linije okoli oči, ki so prisotne tudi pri sproščenem izrazu obraza. Redna uporaba vlažilne nege za oči je v tem obdobju izjemno pomembna!

Gube okoli očeh pri 40. letih

Po 40. letu so gube pod očmi in okoli oči običajno globlje in opaznejše, govorimo lahko o vranjih tačkah. Bogata krema za predel okoli oči je prava rešitev!


5 nasvetov proti gubicam na predelu okoli oči

1. Nega kože okoli oči s peptidi

Peptidi so se uveljavili kot ena najpomembnejših sestavin proti staranju, saj so znani po svojih lastnostih obnavljanja kože. Kratkoročno lahko izdelki za nego kože okoli oči, ki vsebujejo peptide, kot je naš intenzivni duo za nego predela okoli oči s pomladitvenim učinkom, poskrbijo, da je predel okoli oči videti bolj gladek in polnejši.

2. Pijte veliko tekočine

Hidracija, po možnosti v obliki vode, je za nas življenjskega pomena. Veliko ljudi ne ve, da pitje koristi vsem pomembnim organom v našem telesu, preden se nahranijo naše kožne celice. Če želimo s pitjem narediti nekaj dobrega za svojo kožo, moramo dnevno zaužiti vsaj 2-3 litre tekočine.

3. Zdrav način življenja

Z zdravim življenjskim slogom lahko preprečite nastanek gub in poskrbite za sijoče lepo polt. Veliko stresa, preveč sonca, premalo spanja, premalo gibanja in slaba prehrana spodbujajo razvoj vranjih tačk in gub na splošno. Uživajte uravnoteženo prehrano, bogato z vlakninami, s čim več različnimi svežimi sestavinami. Pred staranjem kože naše celice ščitijo zlasti antioksidanti, ki jih najdemo v živilih, kot so npr. rdeča pesa, paprika, špinača, brokoli in različno jagodičevje.

4. Meditacija proti gubam na predelu okoli oči

Za 16 sekund lahko zaprete oči in sanjarite o mladostno gladki koži brez gub. Najboljše od vsega je, da lahko z rednim izvajanjem takšnih sprostitvenih vaj dejansko preprečite nastanek gub na obrazu! Globoko vdihnite skozi nos za štiri sekunde, zadržite dih za štiri sekunde, izdihnite za štiri sekunde ter ponovno zadržite dih za štiri sekunde. Ommmm ...

5. Odpravite gube s smehom

Da, s smehom spodbujamo nastanek gub. Toda tudi nesmeh ni rešitev! Z iskrenim smehom namreč ne postanete le simpatični, temveč tudi srečni. Le ko ste srečni, ko se dobro počutite v svoji koži, lahko pokažete pravo lepoto. Zato bodite veseli in se odvrnite od gub s smehom!


Bomerx priporočila za anti-age izdelke za nego kože okoli oči proti vranjim tačkam: 

1. DR BABOR LIFTING DUAL EYE SOLUTION, 30 ML

2. REVERSIVE PRO YOUTH EYE CREAM,15 ML

3. SKINOVAGE VITALIZING EYE CREAM, 15 ML

4. HSR LIFTING EYE CREAM, 30 ML

5. SEACREATION THE EYE CREAM, 15 ML 

 

 

Morda bi vas zanimalo

Woman in dress with flowers

Prijavite se na naše e-novice

in nikoli ne zamudite ugodnih ponudb

PRIJAVITE SE NA E-NOVICE IN PRIDOBITE 20 % POPUST

Z našimi e-novicami boste vedno med prvimi seznanjeni z našimi popusti, novostmi in trendi v kozmetiki.

 

ŽELIŠ POPUST?

Ob prvi prijavi vam podarjamo 20 % popust.