NIKA AMBROŽIČ URBAS: Uživam v raznolikih ritualih

NIKA AMBROŽIČ URBAS: Uživam v raznolikih ritualih

Nika je prava zakladnica lepote in prefinjenega sloga, značilnega za Angležinje, zato smo z njo klepetali o svežem pomladnem videzu. Dosežemo ga lahko le z dosledno lepotno rutino: „Lepotna rutina je zame temelj negovanega videza. Brez nege se nič ne zgodi, saj koža potrebuje kozmetično podporo, ki z leti postaja zahtevnejša,” pravi. 

Kako se lepotna rutina pri tebi razlikuje zjutraj in zvečer?
Moji jutranja in večerna rutina se razlikujeta, pri obeh pa začnem s tonikom, nadaljujem s serumom in zaključim s kremo. To so torej tri osnovne komponente, ki jim po navdihu dodam kompleksnejše izdelke.

S čim se najraje razvajaš v svoji domači lepotilnici in kateri lepotni tretma si najbolj vzljubila?
Osebni negi se predano posvečam, zato uživam v raznolikih ritualih. Eden najljubših je vlaženje kože med samim procesom. Kaj s tem mislim? Med nanašanjem seruma, kreme, hidratorjev ali drugih izdelkov svoj obraz redno pršim z meglico. Ta pomaga, da se izdelek vpije v kožo učinkoviteje, obenem pa me osveži. To je zares božanski občutek! Najljubša mi je prokolagenska meglica znamke Elemis z dodanim hidrolatom angleške vrtnice. Ves čas jo imam ob sebi.

Kdaj in zakaj te je prepričala znamka Elemis? Se čutiš povezana z njo?
S to prefinjeno znamko sem se prvič seznanila, ko sem živela v Londonu. Elemis izvira iz Anglije in velja kot prva izbira elegantnih Angležinj, ki pri osebni negi veljajo kot zahtevne. Ko sem pri svojih zgodnjih tridesetih letih izdelke Elemis v svoj ritual vključila tudi sama, sem uvidela razloge za njeno priljubljenost. Osupljivo izpopolnjene formulacije, ki jih znamka čudovito nadgrajuje z izjemnimi vonji ter teksturami, dodatno spodbujajo doživljanje negovalnega obreda. Poleg tega Elemis poudarja, da je stik z naravo naše osnovno izhodišče, kar se čudovito zrcali v ekskluzivnih naravnih sestavinah iz njihovega bogatega izbora izdelkov.

Kaj bi kot lepotna in modna vplivnica svetovala Graziam, ki v poplavi izdelkov ne najdejo prave lepotne rutine zase?
Moj nasvet je, da svoj repertoar gradiš počasi, korak za korakom. Nekatere se odločijo za nakup vsega naenkrat, kar je velika napaka. Če svojo kožo z izdelki seznanjaš postopoma, se bosta oba – koža in ti – s tem izdelkom lažje spoznala in sproti ugotavljala rezultate. Koži se v resnici nikamor ne mudi. Bolj je hvaležna, če smo z njo potrpežljivi. Začnite z izdelkom, ki bo kožo kakovostno očistil in jo nahranil. Ob tem najprej pomislim na legendarni Elemisov prokolagenski balzam za čiščenje obraza, ki je bogat z vrhunskimi olji in primeren tudi za najobčutljivejšo kožo. Že po prvi uporabi je koža lepo negovana. Naslednji korak pa naj bo izbira dobre kreme. Čeprav ima vsaka koža svoje zahteve, je prokolagenska krema Marine Cream znamke Elemis tako vsestranska in izpopolnjena, da ustreza vsaki. To je izjemna krema, ki poleg vlaženja učinkovito brani kožo pred prezgodnjimi znaki staranja. Sama kupujem zaloge tega izdelka. To pove vse.

Tvoj najljubši pomladni videz je …
Obsedena sem s kombinacijo klasičnih kodrov, rožnate šminke, visokih pet in elegantnih damskih oblačil. To sezono sem osredotočena na brezčasen šik videz, kar se z letošnjimi trendi odlično prepleta.

Kako sama vzdržuješ telesno kondicijo in lepo postavo? Najbrž lepotni izdelki in dodatki k prehrani niso dovolj?
O, hvala za kompliment! Kar pravite, zares velja, saj sta za fit telo najbolj ključna kombinacija telovadbe in zdrave prehrane. Veliko telovadim in imam osebnega trenerja. Obiskujem tudi fizioterapevta, ki vzdržuje optimalno stanje mojih mišic. Prav tako hodim na limfno drenažo in prisegam na terapije z bioresonanco, ki v mojem telesu vzpostavljajo optimalno ravnovesje. Predana sem zdravim prehranskim sestavinam, zato ne uživam sladkorja, moke, belega riža ali predelane hrane. Moj jedilnik temelji na sveži zelenjavi, kakovostnem mesu, olivnem olju in velikih količinah čaja.

Zagotovo si tudi ti storila napake pri lepotni negi. Se jih mogoče še spomniš? Se ti zdi, da je ozaveščenost glede izpostavljanja soncu zdaj že na višji ravni?
Prav izpostavljanje soncu je ena mojih največjih napak iz preteklosti. Sončenje resnično obožujem. V mladosti se dejansko nisem preveč ukvarjala z zaščito kože. Zdaj sem pri tem natančnejša. Tako je dejansko zaradi ozaveščanja s strani medijev in družbenih omrežij. Spoznala pa sem, da nikoli ni prepozno, da se lotiš korekcije lastnih napak. S premišljeno izbiro izdelkov in zaščito se koža lepo obnovi. Treba ji je nuditi le čas in jo imeti rad.

Nika, zaupaš GRAZII svojih pet zmagovalnih izdelkov Elemis in zakaj so tvoji superjunaki?
Z veseljem! Nekatere sem jih že omenila, zato naj zbirki dodam še tiste, ki morda veljajo kot bolj specifični, a so zame nepogrešljivi.

Prokolagenska vlažilna esenca Elemis z morskimi izvlečki (Pro-Collagen Moisture Essence). Ta esenca moji koži doda izjemno vlago, kar se pozna na mehkejši, prožnejši teksturi. Uporabljam jo pred kremo, zjutraj in zvečer. Izjemna je.

Blazinice Elemis za optimalno gladko kožo (Dynamic Resurfacing Facial Pads). To je eden tistih izdelkov, ki rezultat dejansko pokažejo po prvi uporabi. Z njimi ustvarjam t. i. ‘glass skin’ učinek. Prepojene so s serumom in poleg vizualnega učinka tudi izjemno negujejo. Prisegam nanje!

Prokolagenska krema za predel okrog oči Elemis (Pro-Collagen Eye Renewal). Dolgo sem iskala pravo kremo za najbolj delikaten predel obraza. Našla sem jo v tej izjemni, sveži formulaciji. Predel okrog oči v trenutku zbudi in ga obenem bogato navlaži. Najboljši del pa je, da imaš ves dan občutek negovane kože, saj njeno delovanje ne popusti. 

Ultra negovalni balzam za ustnice Elemis (Ultra-Conditioning Balm). To ni tipičen balzam za ustnice, ki ga nosimo v torbici in uporabljamo kot dnevno nadomestilo šminke. To je krema za ustnice, ki deluje kot tretma in ustnicam omogoči, da z bogato količino vlažilnih sestavin obnovi svojo teksturo in sčasoma izboljša volumen. Brez njega ne morem.

Negovalna nočna krema Elemis iz linije Superfood (Midnight Facial). To je moj mali zaklad. Ta krema me je prevzela na vseh ravneh. Diši božansko. Je kot nekakšen luksuzen bonbon, ki ima bogato, viskozno teksturo. Bogata je z vlakninami in prebiotiki, zato jo uporabljam kot del nočne nege. Vsakokrat je koža polnejša tako, da se zares opazi.

Intervju: Špela Štamol
Fotografije: osebni arhiv 

 

Morda bi vas zanimalo

Woman in dress with flowers

Prijavite se na naše e-novice

in nikoli ne zamudite ugodnih ponudb

PRIJAVITE SE NA E-NOVICE IN PRIDOBITE 20 % POPUST

Z našimi e-novicami boste vedno med prvimi seznanjeni z našimi popusti, novostmi in trendi v kozmetiki.

 

ŽELIŠ POPUST?

Ob prvi prijavi vam podarjamo 20 % popust.